Преговорите с ПП-ДБ приключват утре в 12 часа. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Преговорният екип на ГЕРБ, начело с Мария Габриел, прие предложението на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа преговори. Заявяваме категорично, че утре, 19 март 2024 г., преговорите с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12 часа. Кандидатът на ГЕРБ за министър – председател Мария Габриел ще отиде утре при президента Румен Радев с окончателното решение", допълниха от партията.

По-рано от "Фокус" ви съобщихме, че след 16-минутно закъснение на ГЕРБ-СДС президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа сила и в лицето на кандидата за премиер Мария Габриел, която прие папката в присъствието на Деница СачеваТеменужка Петкова, Рая Назарян. В Президентството заедно с представителите на ГЕРБ-СДС влязоха и премиерът в оставка Николай Денков, както и Кирил Петков

Мария Габриел помоли президента да поговорят, но без присъствието на медиите и след приключването на протоколните кадри, а след това заяви пред журналистите, че им трябва още малко време, но преговорите продължават.

Припомняме и че в медийното пространство се появи евентуален състав на кабинета "Габриел", който може да видите тук!