Пари за ремонт на пътя няма. Това обяви кметът на Община Девня Свилен Шитов, потърсен за коментар, свързан с окаяната пътна отсечка, която води до най-големия български пристанищен терминал.

"Нищо от обявеното не се случи. Не е пресилено да кажа, че редовният кабинет  на Кирил Петков се подигра с нас", каза Шитов, съобщиха от ПП ГЕРБ - Варна. 

Той допълни, че е изправен пред нелекото решение да разпореди забрана на трафика по отсечката. Това практически ще стане причина за частично блокиране на работата на ключовия за икономиката на страната пристанищен терминал.

"Припомняме, че предходният редовен кабинет обяви в края на месец юли, че са приети предложенията на Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие за целево финансиране на инвестиционни обекти на техническата и социалната инфраструктура.В тях бяха  заложени над 3,3 млн. лева за ремонт на пътната отсечка, свързваща Пристанищен терминал Варна - Запад с републиканската мрежа в района на Девня", допълват от ГЕРБ в морската столица.

Трасето с дължина около 2 км е в опасно състояние, а през него преминава основният тежкотоварен трафик към най-големия пристанищен терминал в страната. От години местната власт в Девня, която е собственик на инфраструктурата, пристанищното ръководство, народни представители от ГЕРБ/СДС  и синдикални организации търсиха варианти за осигуряване на средства за цялостна рехабилитация.

Община Девня разполага с готов проект и  веднага може  да издаде разрешително за строеж на отсечката VAR 1132, която от години възпрепятства нормалното приемане за обработка на тежкотоварни автомобили в държавния пристанищен терминал.

В писмо до служебния кабинет, в което за пореден път се настоява за осигуряване на средства за спешна рехабилитация, пристанищни синдикати информират за протестна готовност и затваряне на Пристанищен терминал Варна - Запад.