Оказва се, че моят организъм бавно разгражда алкохола. Но количеството, което показа и дрегерът, и кръвната проба според мен не е реално. Това каза в bTV фолк певицата Дебора, хваната да шофира с 2,9 промиила алкохол на 9 април.

Тогава тя се удари в друг автомобил на бул. "Черни връх“ в София. На мястото на инцидента дрегерът отчете близо 3 промила. Кръвните проби потвърдиха същото количество алкохол в кръвта.

Фолк певицата обясни, че вечерта преди да катастрофира, е имала гости и е пила около 5 чаши вино до късно, спала е около 5-6 часа. Сутринта не се е чувствала замаяна, а изморена.

"От 4 месеца пия лекарства срещу паник атаки и лекарства за епилептични пристъпи, които действат на паник атаките. Вечерта след алкохола пих и доста силно приспивателно, което пия вече четвърти месец. Зная, че не се приема с алкохол, но по инерция го изпих“, обясни фолк певицата.

Тя уточни, че не ударила спрял автомобил, а кола в движение. Твърди, че се е движила с 20 км/ч, а шофьорът пред нея е спрял рязко и не е имала време да реагира. Признава обаче, че може и да се е разсеяла с телефон или с радиото.

"Професията ми е такава, че постоянно пътувам, постоянно шофирам, никога не съм си позволявала да се кача пияна зад волана, да застрашавам нечий човешки живот, камо ли на дете. Аз също съм родител, имам 5-годишен син“, каза още Дебора в своя защита.