Министър на финансите Людмила Петкова се срещна с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева в Люксембург преди началото на заседанието на Еврогрупата в разширен формат, в което взе участие днес. Това съобщиха от Финансовото министерство. 

По време на срещата вицепремиерът Петкова представи напредъка в процеса по техническата и практическата подготовка за въвеждането на единната европейска валута в страната, като подчерта, че служебното правителство има готовност в близките дни да одобри проекта на закон за въвеждане на еврото и да го внесе за разглеждане от Народното събрание.

Българският финансов министър подчерта, че навременното въвеждане на нормативната уредба, регламентираща процеса, е важно условие за гладкото му протичане. Кристалина Георгиева изрази подкрепата си за действията на българското правителство за осъществяването на тази стратегическа за държавата цел и подчерта значимостта на членството на България в еврозоната като фактор за защита на паричната политика, подкрепа на българската икономика и увеличаване на чуждестранните инвестиции.