Приемам QUANTA като мисия. За да постигнем промяна в света или в живота, трябва първо да променим себе си. Това каза основателят на QUANTA Филипа Константинова в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“

QUANTA е естествено продължение на YouTube канала й "Awaken with Filipa“.

Мисиите на QUANTA са две: постигане на личностна промяна и по-добро цялостно благосъстояние в живота и срещи с повече себеподобни, обясни Филипа Константинова.

95% от живота ни се контролира от подсъзнанието. "Когато то е съставено от негативни убеждения, от стари програми, от ограничения, няма как с 5% позитивно мислене да крещим на 95%, че ние сме добре. Т.е. редно е да вникнем в дълбочина и да започнем един по-дълбок процес на промяна, именно през подсъзнанието“, обясни тя.

Всичко в личностното развитие и в духовните практики е въпрос на постоянство и на дисциплина. Личностното и духовно развитие не спират проблемите, а ни тренират как да се справяме с тях по-адекватно и правилно, подчерта Филипа Константинова.

Човешкото подсъзнание работи през повторения. "Нашите ограничаващи убеждения или програми са именно неща, които сме си повтаряли дълго време, съзнателно или не. В един момент те се превръщат в такава програма, която започва да оперира автоматично – ние не мислим за това, просто сме такива. Хората са добри в това, което практикуват“, поясни Филипа Константинова.

Медитацията и утвържденията са методи за работа с подсъзнанието.

От нас зависи дали ще поставим фокуса върху позитивното или негативното, подчерта тя. "Живеем във вселена на абсолютен баланс – колкото са плюсовете, толкова са и минусите. Въпросът е какво избираме да виждаме повече. Ако изберем да се фокусираме върху проблемите и нещата, които не ни се получават, те стават по-големи, отколкото всъщност са, и започваме да създаваме все повече от тях. Ако изберем да виждаме нещата, които всъщност се получават в живота ни, започваме да виждаме, че имаме много причини да се чувстваме щастливи и да се чувстваме добре. Наша е задачата да еволюираме, като използваме съзнателно фокуса си, защото можем да изберем върху какво да се фокусираме и върху какво да мислим, но е въпрос на практика“, обясни Филипа Константинова.

Приемането е много, защото дава възможността да продължим напред с лекота. Отричането на емоциите създава съпротива и не позволява приемането. "Въпросът не е да спреш да се гневиш или да изпитваш каквато и да е емоция. Въпросът е колко време оперираш в нея. Емоциите се създават от нашите мисли. Перспективата е най-голямата сила, това е нещо, върху което никой друг освен теб няма контрол и което никой не може да ти отнеме. Това вече е тази самопомощ – сами да си въздействаме за начина, по който виждаме нещата. Пътят към по-добрата версия на себе си идва с опит да пробваш различни неща, да видиш кое е за теб и кое не“, обясни основателят на QUANTA.