Утре г-н Борисов ще представи кандидата си за премиер. Сега все още е ниво хипотеза, не се знае конкретното име, конкретики предстоят от утре напред, коментира Филип Станев от "Има такъв народ" в ефира на bTV. Това да не е кибритена кутийка, да я напълниш с клечки вътре. Търсят се професионалисти в конкретната област, каза Станев по повод предложението на Бойко Борисов да даде "празни кутийки" на партиите за останалите имена в правителството.

Ние сме казали още в предизборната кампания - искаме най-после да заработи този парламент, коментира Станев.

Според него, ако кабинетът "Петков" продължаваше да работи, държавата щеше да е във финансов колапс. 

По думите му общуването е проблемно с "Продължаваме промяната", заради недъзи.  

Станев коментира и темата за взрива срещу Иван Гешев. Това, което почва да тече като публичен процес е неприемливо. Гешев и Сарафов са начело на ключови институции, с  това да разменят реплики в публичното пространство, те се излагат, каза той.

Всички говорят за съдебната реформа, сякаш се работи на принципа "да направим закон за определен човек, а не за хората". Още веднъж трябва законопроектът да е погледнат от нашите юристи. Аз не искам да се изказвам като неюрист, да кажа нещо че е така, а то да не е. Групата има решение да бъде най-после по дяволите извършена тази съдебна промяна, каза още журналистът.