"Ние сме за приемане на България в Еврозоната, но при определени условия. Трябва да има ясен и категоричен анализ, потвърждаващ способността и капацитета на България да влезе в Еврозоната, защото последиците от влизането за всеки един българин ще бъдат доста състоятелни. Към настоящия момент все още не е изготвен такъв анализ.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Филип Попов в ефира на NovaNews, съобщиха от пресцентъра на партията.

В предаването “Твоят ден“ той коментира искането на “Възраждане“ за референдум по темата: "Това е банков и финансов въпрос. Когато се направи ясен и прозрачен анализ, тогава можем да обявим и своето решение“, заяви той и продължи: "Позицията на “Възраждане“ е популистка и не е експертна. Референдум за тази тема е екзотично и ненужно решение, с което да се похарчат парите на българския данъкоплатец. Това е въпрос на обективен и експертен анализ“, смята социалистът.

"Имаме ясна и категорична позиция на Националния съвет на БСП, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане“, обясни Филип Попов и допълни, че ако левицата бъде поканена на разговори с втория мандат от “Продължаваме промяната“, ще отидат.