"Няколко дни се изработваше управленската програма. В нея залегнаха голяма част от нашата социална политика, както и по отношение на икономиката, здравеопазването и образованието. Същевременно подкрепяме и предложенията, които бяха направени от другите коалиционни партньори. Това е една амбициозна и изпълнима програма." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов в предаването "Твоят ден" по Nova News, съобщиха от ПП БСП.

В отговор на въпрос относно актуалните социологически проучвания, Попов коментира: "Бележим ръст и това се дължи на последователността на парламентарната група и на нашите министри, които ясно и целенасочено изпълняват програмата на БСП. Близо 23 млрд. лв. за социален бюджет е безпрецедентен. Същевременно виждаме отлив в подкрепата на президента поради неговите действия и бездействия в последните месеци."

Народният представител посочи, че левицата отново ще внесе законопроекта, който ще даде избор на гласоподавателите дали да гласуват с машина или с хартия. "За да има представителност на институциите, които се избират, трябва да има висока избирателна активност. На последните избори, когато се гласуваше изцяло машинно, видяхме исторически ниска избирателна активност, която изкривява вота на българските граждани по отношение на представителността", аргументира се той.

Филип Попов обясни, че са предвидени промени в Изборния кодекс, които предвиждат премахването на т.нар. тъмни стаички и "възможността всеки български гражданин, имащ право на глас, да гласува пред очите и ушите на Секционната избирателна комисия". Той подчерта, че тайната на вота ще бъде запазена. "Ще има параван, както е сега при машините. Правим това именно, за да се запази тайната на вота, защото това няма да позволи с фотоапарат или телефон да се заснеме кой как е гласувал", добави Попов.