“Срещата ни с главния прокурор беше по точни, ясни и конкретни параметри - какво бихме могли да направим в законодателството, за да бъде то по-ефективно и престъпниците, като тези, които шофират след употребата на алкохол или наркотици, да получат своето възмездие. Но от главния прокурор на тази среща не получихме никаква конкретика." Това заяви членът на Националния съвет на БСП Филип Попов в предаването “Лице в лице" по bTV.

“Не може ефективността на Българската прокуратура да е вследствие на това колко осъдителни присъди има", категоричен бе социалистът и посочи, че левицата не е получила и убедителен отговор на въпроса защо няма резултат от знакови дела, свързани с корупцията по високите етажи на властта, съобщиха от БСП.

“Законопроектът на “Продължаваме промяната" за КПКОНПИ трябва да бъде огледан доста добре и експертно и прозрачно да се проведат дебати по него. Смущават ме някои предложения по този закон, които правят поредната бухалка", коментира Попов.

Той отправи забележки и към законопроекта на Министерството на правосъдието, като, според него, основната му цел като че ли е кой да назначава ръководството на новия антикорупционен орган. “Не се заключава борбата с корупцията от това кой ще назначи шапката на КПКОНПИ", подчерта Филип Попов.