Жестоки потребители на автомобили сме в България. Заради инфлацията беше ясно, че цените ще започнат да вървят нагоре и консумацията ще стане още по-голяма. Пазарът започна сериозно да варира. Има много автомобили, които са готови, но няма техника за тях. Вносът от чужбина също се ограничи. В България масовите автомобили вървяха при цени между 5 и 10 хиляди лева, а сега между 10 и 20 хиляди лева. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Филип Лазаров - Бричка.

По думите му потреблението се е повишило, защото се оказва, че цената на един автомобил е почти колкото цената на един телефон. И допълни, че автомобилите трябва да се поддържат добре - спирачки, окачване.

"Един автомобил може да е на 5 години и да замърсява много повече от автомобил на 25 години. Първият проблем, който управляващите не решиха, е че те не одобриха автомобилите с газови уредби. Няма никакъв смисъл да се ръководим от някакви години. Автомобилите да не се купуват емоционално, а да се купуват финансово", каза още Филип Лазаров.