Фермери отново излязоха на протест в София с искане за спазване на Меморандума, който сключиха с властта преди два месеца, предаде репортер на "Фокус".

Недоволните земеделци се събраха пред Министерството на земеделието и храните, където поискаха оставката на заместник-министъра Александър Йоцев.

Протестиращите настояват полагаемата им се компенсация за войната в Украйна да бъде изплатена изцяло и веднага, както беше договорено с премиера Николай Денков.

"Исканията ни са категорични - изплащане на останалата помощ на колегите, които не са я получили; изравняване и въщане на всички ставки за животни като в стария Програмен период. Не са ни питали да ги намалят. Консултантските милиони, които са ги разхвърляли, да ги върнат по ставките. Това са категоричните искания. Искаме си ставката", настояват фермерите.

Пред журналисти зам.-министърът Йоцев коментира, че фермерите трябва да искат "възможни неща".

"Оставка на Йоцев веднага! Незабавна оставка на целия кабинет на министър Вътев", скандираха недоволните и се заканиха, че ако исканията им не бъдат изпъленени идната седмица ще се съберат много повече на протест.

Очаква се протестът да се премести под прозорците на законодателната и изпълнителната власт.