Не само вчера, но и днес заплахите продължиха. 25 училища и един университет в София са получили заплахи за взривни устройства. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по повод редицата сигнали за бомби в учебни заведения в цялата страна, предаде репортер на "Фокус".

Тя посочи, че всички колеги работят по протоколите, които са налични. По думите й директорите преценяват първо да информират полицията веднага, а тя да даде указания и вече да се прецени дали да се евакуират учениците и студентите.

Кметът на София добави, че повечето училища днес са взели решение и са евакуирали децата, за да не поемат излишни рискове.

Йорданка Фандъкова каза, че се е чула с министъра на вътрешните работи, който я е уверил, че това са заплахи, които целят по-скоро сплашване.

Припомняме, че в днешния ден бяха подадени десетки сигнали за взривни устройства, поставени в училища в София, Плевен, Сливен и Бургас. През вчерашния ден също бяха подадени сигнали за взривни устройства в училища в София, Варна и Бургас.