Европейските институции за пореден път много позорно, много страхливо, много жалко си заравят главата в пясъка. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. Според него именно реакцията в европейските институции може да бъде определена само и единствено като страхлива, позорна, непочтена и нередна. "казвам в пясъка от любезност и уважение към слушателите на вашето радио, иначе бих използвал друго определение. Заравят си главата в пясъка, защото са гузни и защото знаят, че години наред са били уведомяване и от мен, и от мои колеги, и от отделни граждани за това, че в Република Северна Македония има държавно организирана репресия срещу българите. Само че си затваряха очите, защото сляпо следват своята доктрина. Тяхната доктрина изисква Република Северна Македония да започне преговори с Европейския съюз, защото робуват на фалшивите знамена, че така щели да намалят руското влияние“, обясни Джамбазки.

"Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско“, каза още той и добави, че това е резултатът от действията на политиките в Скопие.

"И това е една от причините българите да се разочароваме все повече и повече от Европейския съюз, защото той в момента е овладян от хора, които са непочтени, които са политически импотентни и които не могат да направят правилната причинно-следствена връзка и изводи от дадено събитие“, подчерта евродепутатът.

"Не член на ЕС, член на каквато и да било международна организация не бива да бъде държава, която извършва държавен тероризъм срещу своя общност на своя територия", категоричен беше Ангел Джамбазки.

Милослава АНГЕЛОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел "Мнение"