В момента виждаме покупко-продажба на народни представители, така че колкото и да не ми иска, трябва да се върви към избори. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО, в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Да, българският избирател е изморен, никой не иска избори, на никой не му се занимава, никой не вижда нещо по-добро, което да се случи. Но властта е власт, когато е легитимна, а е легитимна, когато има подкрепа, която минава през избори, заяви той.

На въпрос при едни евентуални предсрочни избори къде ще се позиционира ВМРО, Ангел Джамбазки отговори, че за тях няма значение дали ще са в парламента или извън. "ВМРО ще е там, където винаги е била – в защита на българските национални интереси, на патриотизма, на националните, семейни, всякакви други български ценности, такива, каквито ние ги разбираме. И ще продължим да отстояваме нашите виждания в тази посока“, категоричен е Джамбазки.

"Били сме и в парламента, били сме и извън него, били сме въоръжена организация, били сме революционна такава, били сме просветна организация, били сме читалищно дружество в най-добрия смисъл на тази дума, но ние вярваме в идеите, които защитаваме и изповядваме“, каза още той.

По думите му за тях Народното събрание е инструмент за налагане на национална и отговорна политика. "В момента този инструмент, както виждате, е разстроен, счупен, фалшиво свири, гонят се, продават се, купуват се, обясняват се, снимат се разни клипчета, къде се крият, какво правят“, допълни Ангел Джамбазки.