Девет министри ще се явят на редовния петъчен парламентарен контрол в парламента. Въпроси ще им бъдат задави от народните представители от различните парламентарни групи.

Първи ще отговаря служебният министър на правосъдието Крум Зарков на два въпроса – за болницата във Велинград и за Законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон за създаване на законова рамка за постигане ускорена ликвидация на юридически лица.

Енергийният министър Росен Христов ще отговаря на 4 въпроса, финансовият министър Росица Велкова и Илин Димитров - на туризма също ще присъстват.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще даде повече информация за изграждане на интегрираната система и инфраструктурата за усвояване на експлоатация и осигуряване на новите изтребители, както и за възможностите на Военновъздушните сили да изпълняват задачите по охрана на въздушните ни граници.

Питания ще има и към служебния минисър на околната среда и водите Росица Карамфилова, към министъра на икономиката Никола Стоянов, към спортния министър Весела Лечева и Сашо Пенов – служебен министър на образованието.