Днес ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 9°. Максималните ще са между 16° и 21°, по-високи – в крайните югозападни райони, в София – около 18°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В следобедните часове на места, главно в планинските райони, отново ще има превалявания. Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Преди обяд ще е почти без валежи, а след пладне на много места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони на Югозападна България и ще прегърми. Ще духа до умерен, източен вятър, в Рила и Пирин ще се ориентира от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.