Трафикът по границите ни в събота сутрин е нормален и спокоен, сочи сводката на Главна дирекция "Гранична полиция" към 6 часа сутринта, провери "Фокус".

Единствено в посока Румъния за тежкотоварните шофьори има забавяне на няколко пункта, а фериботът Оряхово - Бекет все още не е възстановен.

Ето какво още показват данните на граничните полицаи:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили.

От  22.40 ч. на 13.06.2024 г. вследствие на лоши метеорологични условия /силен порив на вятъра/  фериботната  платформа, обслужваща Оряхово – Бекет, временно преустановява работа.

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.