На външната граница на ЕС се прави първата частна митница, там има предпоставки да се отклонява ДДС и акциз. Това е един огромен пункт, на който камионите задължително ще минават, за да влизат в Турция. Вместо на границата, ще се проверяват в него - на частни гаражи и паркинги. Закриват обработката на камиони на държавната гара. Това каза пред NOVA бившият екоминистър Емил Димитров.

"Министрите може да са всеки, а заместниците им да свършат работата. Не ви харесват за министър, друг става и се управлява в сянка. Премиерът назначава зам.-министрите, не парламента. Може да сложат зам.-министър Бойко Рашков. Хората, които биха свършили работата на ПП, могат да я свършат и като зам.-министри. За министри може да сложат удобни хора", коментира Димитров.

По думите му ПП и ГЕРБ искат да ни убедят, че ще направят правителство на отвратителните, което да управлява отвратените. "Две години слушаме как младите, честните и безкомпромисните против статуквото и корупцията искат да управляват. Хора около мен казваха, че няма значение как ще гласувам, накрая някое посолство ще каже какъв да е кабинетът, не искам това. ГЕРБ още в началото поставиха нещата в една линия. Едните били корумпирани и статукво, другите казаха "вие сте комисионери". Какво стана, че се харесаха? Кои са общите цели, които не са имали преди изборите?", каза той.

Според него ще имаме редовно правителство с втори мандат, ако Борисов "легне" на ПП. "Третият път дори да направи кабинет, той няма да е дългосрочен. Ако отидем на избори кой ще повярва вече на обещанията?", попита Димитров.