На "събрание на входа“ приличат коалиционните преговори, ПП ще ги бият с камъни напролет. Това каза Еленко Ангелов, психолог, в "Беновска пита“ във youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz, съобщиха от екипа на предаването.



"Как се чувствате 6 дни след като избрахме президента Радев за втори път?“, попита водещата Илиана Беновска. Еленко Ангелов отговори: "Кои ние? Тук нали не блокирате, че сутринта се събудих с поредно ново блокиране във фейсбук заради хомошеги. Много са докачливи. Правя си мемета и шеги, но как да ти отговоря, да не вземе да отиде канала в Ютюб! Думата гей означава весел, те хомосексуалистите си я присвоиха през 70-те години. Ами хайде по-весело, пичове! А иначе как се чувствам, чувствам се като нареден поляк от гейове!“.

Еленко Ангелов каза, че е очаквал победата на Радев на президентските избори, но се чувства странно, защото избирателната активност е била много ниска. Той продължи: "Това не означава ли, че хората не ги мързи и не са безотговорни, а дават наказателен вот, че не могат да ги гледат всички тези претендиращи, как беше – "политиката, глупако!“. Това ти ли го измисли, то не е ли "икономиката, глупако!“ на Бил Клинтън?“. Водещата отговори, че наистина ѝ е послужила фразата на Бил Клинтън, но в България тя трябва да звучи "политиката, глупако!“. Ангелов цитира думите на Гьоте, че най-неприятните крадци са тези, които ти крадат времето и настроението и добави, че с всички тези избори и балотажи само ни крадат времето и настроението. Водещата на свой ред цитира думите на певеца Миро, който казва, че най-ценното му нещо е времето и трябва да го цени.

Еленко Ангелов заяви, че не се чувства добре след изборите. Водещата попита по-добре ли щеше да се чувства, ако Борисов беше спечелил. Ангелов отговори: "Ще ти отговоря генерално – единственото, което обичам на тази демокрация е, че ми позволява да я презирам. Миналия път ти казах в твоето студио, че харесвам демокрацията само в оригиналния ѝ вид, където право на глас са имали само грамотни хора. Неграмотни и роби нямат право да гласуват. Писна ми да слушам цитати от Чърчил, че нищо по-добро не е измислено. Е, как да не е измислено? В оригиналната демокрация неграмотен не гласува. Но как се чувствам! Чувствам се като прецакан, защото, като свидетел на тези 30 години, младостта ми отиде, е, че това не работи. Работи за една малка прослойка от хора. Може да им видите палатите, колите, децата, които учат в чужбина. Но тази демокрация не работи!“.

Преговорите за съставяне на коалиционно споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ

"Но докато дмете момчета, симпатяги, Кирил Петков и Асен Василев, водят преговорите, през това време твоят любимец Бойко Борисов рита топка, трети мач изигра от време на изборната кампания за парламент и президент. Какъв знак дава?“, попита Беновска. Еленко Ангелов отвърна, че презира сегашната ни демокрация генерално и за последните 30 години не е видял нито един родолюбец. Той продължи: "Ти в момента предотвратяваш едно убийство, аз бях решил тези простаци да ги убия с мълчание! Сега ти ме караш да говоря и не мога да ги убия с мълчание. Какво искаш да анализирам? Всичко е "пунта-мара“ и ти го знаеш много добре! Гледах преди мен доц. Стойчев, анализира ги като кеч-мания. Повечето от тях са си приятели зад кулисите, работата ми е такава, че познавам и жените им, и любовниците им, и децата им. И сега пак усещам една политкоректност, ако трябва истинският Еленко Ангелов да ти отговаря, ще е страшно! Презирам ги! Хора, вижте им физиономиите, покажете ми един, който да не е мерзавец! Бойко от секссимвол погледни на какво заприлича. Не знам Лъчо мозъка ли му дава тези лекарства. Той на нищо не прилича сега, съсипаха го!“.

"Недейте така, него го няма да се защити в момента!“, отвърна Беновска. Ангелов продължи: "Направо си хапя устните, ами 70% казаха, че не ви искат, какво ми правите събрание на входа!“.

Еленко Ангелов продължи: "Преди малко казахте, че Гроздан Караджов се връща в политиката, как може такива компрометирани личности, хайде да не продължавам, че не е тук да се защити. Това е "продължаваме подмяната“, 70% от хората казаха, че не ги искат! Време е да се замислим, тази демокрация не работи! Кирил Петков и Асен Василев с камъни ще ги бият напролет“.

"Но Кирил Петков и Асен Василев се канят да елиминират най-големият си спонсор, собственика на "Еконт“ Николай Събев, който дари 300 000 лева за кампанията им и се говореше, че ще стане министър на транспорта. Сега се говори, че въпросният Гроздан Караджов ще става министър на транспорта!“, продължи Беновска. Еленко Ангелов отговори: "Как при работещ бизнес ти ще ходиш на някаква заплатка, дето в "Макдоналдс“ взимат повече?“. Водещата отвърна, че може би се забавлява и продължи: "Събев познава добре инфраструктурата и може би добре ще се занимава, ако има тази възможност!“. Ангелов обясни, че веднъж само е разговарял със Събев по телефона, когато е разпространявал с "Еконт“ книгата си с автограф и може да каже, че не е имало никакъв проблем. Той добави, че Събев е будист и показа намиращата се в студиото глава на Буда, като обясни, че върху главата му всъщност има охлюви, които са се качили там, за да го предпазят от слънцето, докато Буда е бив в пустинята за поредното си прозрение.

"Дали ще се качат някакви "охлювчета“ на главата на Николай Събев?“, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: "Не можеш да влезеш в едно блато и да искаш да излезеш сух. Знам, че е тъпо, ще вляза в клише, но е блато! Демокрацията в този си вид не работи!“.

Беновска продължи: "Не се оказаха "охлювчета“, защото ПИК много бързо ги хвана и се оказаха предната нощ пред централата на БСП и там какво са говорили не знам!“. Ангелов отвърна: "Кои са БСП? Това същите ли са, които направиха летящата чиния на "Бузлуджа“. Водещата продължи: "Помниш ли Маяковски – кажем ли Ленин, разбираме партията, кажем ли партията, разбираме Ленин. Така ще го перифразирам – Кажем ли Нинова, разбираме БСП, кажем ли БСП, разбираме Нинова!“. Събеседникът ѝ отвърна: "Аз съм монархист. При монархията си имаш цар, ако не ти харесва този цар – вземи тази гилотина. А демокрацията е едно лицемерие в световен мащаб. Ние пак си имаме царе. Да не говорим, че собствениците на банки и корпорации са истинските царе. И колективно решение! Те нарязаха "Козлодуй“ и цялата страна – колективно решение! Вземи тези въздушни коридори, вземи тези самолети, вземи това злато! Ние сме единствената бананова република без собствени насаждения, казва един мой приятел от фейсбук Тони. Ти ме караш да анализирам някакви неща в контекста на политкоректност!“.

Президентът Радев

Водещата продължи: "Не съм задала тон на политкоректност и за да го разбереш, нека видим коментара на седмицата преди да преминем към нашия любим президент Радев!“.



Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро "звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Президент Радев, на 21.11.21-ва, на балотаж с ректора на ректорите проф. Анастас Герджиков, се добрахте до 2-ри мандат президент на България. Успяхте – "по джантите“ на шеф Андре Токев, с коремни възземания, с лицеви опори, с вдигнат юмрук - "президентската корона“ да остане още 5 години на главата ви.

Не ви връчих, в знак на уважение и доверие, здрава българска ябълка, както постъпих преди 5 години, защото Конституционният Съд на Република България символично постанови, че вашата здрава червена българска ябълка – вашият "портрет на Дориан Грей - Румен Радев“ – е изгнила. Защотo дрогиран от властта си, нарушихте Конституцията на Република България.

Опитах да ви дам Конституцията. Да я изучите. За да спазвате върховния закон на родината ни. Но, вие, президент Радев, панически отказахте да я вземете. Страх ли ви е от Конституцията? За Президентството ви, Конституцията да не е отровната книга от "В името на розата“ на Умберто Еко?

Вие, президент Радев, избягахте от Конституцията.

Но. Пък, тропнахте едно право хорце с новите кандидати за власт.

"Хороводка“-та беше вашата любима съпруга Деси. И, понеже, тя "се бара“ меломанка, ще ви напомня, Румен и Десислава Радеви, и сие какво ви чака 2-рия мандат.

В една софт-рок класика от 1964 г. - "Звукът на тишината“, на Саймън и Гарфанкъл - се разказва за "хора, които говорят без да продумат, слушат без да се чуват, пишат песни, без с глас да ги пеят“, за "пророческите думи, прошепнати в звука на тишината…“ Но. Румен и Десислава Радеви, и сие. Звукът на Тишината, мълчанието, винаги избухва. Като пружина, която дълго си притискал със сила…:

"Здравей, мрак, стари мой приятелю. Дойдох отново да говоря с теб. Заради видение, промъкнало се тихо, посяло семената си, докато спях. И видението, което беше посадено в съзнанието ми, все още стои там - в звука на тишината…

В сън неспокоен вървях сам. По тесни калдъръмени улици. Под ореола на улична лампа. С вдигната яката срещу студа и влагата. Когато очите ми бяха пронизани от светлината на неонов лъч, който разцепи нощта и докосна звука на тишината…

И в голата светлина, аз видях десетки хиляди хора, може би, повече… Хора, които говореха без да кажат нищо. Хора, които слушаха без да чуват. Хора, пишещи песни, които с глас никога не пеят. И никой не се осмели да наруши звука на тишината…

"Глупаци, – казах аз – вие не знаете! Тишината се разраства също като рака! Чуйте думите ми, на които мога да ви науча! Хванете ръцете ми, които ви протягам!“

Но, думите ми падаха като тихи дъждовни капки. И отекнаха в кладенците на мълчанието… И хората се кланяха и молеха на неоновия бог, който бяха създали…

И знакът проблесна с предупреждение. И думите се сляха в изречение. И на знака пишеше: "Думите на пророците са написани по стените в метрото и по стените на домовете…“

И се прошепват в тишината…““

Президент Радев. Много скоро "тишината на мълчанието“ ни ще избухне…

Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? За Президентството ви, Конституцията да не е отровната книга от "В името на розата“ на Умберто Еко?

Аз съм Беновска. И питам.



След като изгледаха видеото Еленко Ангелов каза: "Сега нали е модерно – всеки сам си преценява или народното – всеки сам си преценя. Аз бих добавил – всеки сам си преценя, ако има с какво!“.

Подаръците

Водещата подари на госта си Конституцията. Той я прие с думите: "Аз искам да сложа чл. 1 на Конституцията – ръководната роля на царя! Обичам си родината, но не и държавата. Клише! Има една книга на Джон Кехоу "Подсъзнанието може всичко“, пихме 5 ракии преди големия му семинар, викам му – подсъзнанието може всичко, ама ако имаш съзнание!“. Беновска отвърна, че няма такъв психологически термин подсъзнание. Гостът ѝ отговори: "Те границите станаха като границата между България и Македония. Повечето, които гласуват, не ползват съзнание, но много добре са си направили тънките сметки да са в община, сделки и така нататък. Гласуват роднините им, служителите им, от всички корупционни схеми хора. Това са тези 30%, които поддържат това статукво. 70% не ви искаме, защото аз не гласувам! И имам право да псувам, всички, защото знам, че е клише, но няма един! Тази демокрация не работи и трябва да приключи, но има по-висша сила, която ще се погрижи за това нещо!“.

Беновска продължи: "Днес предлагам едно нещо, това са очила за изостряне на зрението, вижда се всичко в много ясен фокус. Погледни пак се тези очила и кажи няма ли да видиш някой политик?“. Ангелов отговори: "Виждам това, което виждат 70% от хората – не ви искаме, махайте се, Велико народно събрание и да се връща монархията, един цар, като не става – гилотина и следващият да идва! Искам да ме управляват истински доктори, инженери, архитекти. Макар че ми е малко тъпо бившият шеф на "Пирогов“, който е добър специалист, да ходи на търка скамейки!“.

Еленко Ангелов още веднъж заяви: "Тази демокрация е лицемерна! Даваха наскоро Байдън, запис, той така чете аутокюто, че накрая казва "край на цитата“. Тия нашите тук са същите, каквото им кажат, като вдигнат маркера гласуват и Балтов, вместо да си е на мястото, какво прави в парламента? Къде беше тръгнал и Калин Вельов с тупаните в парламента? И Ицката – "хип хопа ми“ – какво правиш там? Виж, обкръжил съм се с хора, които си живеем много добре, но от това спасение поединично се издавихме. Така че, ако има инициативен комитет да ме издигнат за цар, ако ми се помолят – може!“.

Ангелов попита Беновска дали е успяла да връчи Конституцията на Радев. Тя отговори, че той е отказал да я вземе, вероятно страхувайки се, че страниците ѝ са отровни, катов в "Името на розата“. Събеседникът ѝ продължи: "Имам още един любим цитат от "Името на розата“, когато го питаха какво толкова страшно има в тази книга и монахът отговори, че тя те кара да се смееш. И какво толкова лошо има да се смееш? Ами който се смее не го е страх от дявола. А който не го е страх от дявола, не му трябва Бог! Това от дете съм го запомнил!“.

На края на разговора водещата се обърна към госта си: "Благодаря ти за твоята откровеност и твоя патриотизъм, който не е показен!“. Ангелов отговори: "30 години – не работи! Няма да спра да го повтарям – след като 70% не ви искат, значи сте си седнали на очите. Точно като "събрание на входа“ са се събрали и мишкуват – каква промяна със "стари курви“? "Честна политическа проститутка“ знаеш ли коя е? Тази, която остава вярна, дори след смяна на сводника си? Те не са продажници, никой не може да ги купи, защото те постоянно се продават!“. Така завърши разговорът между Еленко Ангелов и Илиана Беновска в "Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 27-ми ноември 2021 г.