В Гърция цените се повишиха. За това предупреди в ефира на "Фокус" Константин Занков, маркетинг и бизнес консултант в туризма.

"Първо, от една страна говорим, че сега влезе една европейска директива за пластмасовите бутилки в Гърция, която повиши около 10-15% напитките, които са в пластмасовите бутилки. Отделно вече масово и плажовете не са толкова безплатни. Преди знаем, че масово където и да отидем, че чадър и шезлонг са безплатни, само трябва консумация - фрапенце или биричка, а сега вече се отвориха и Гърците и масово по плажовете и сянката са заплаща. Но естествено има все още и такива, при които не плащаме. Така че има варианти. Но определено там се усеща едно леко покачване на цените тази година", коментира той.

"Балканците като цяло си обичат малко такъв тип по-премиум изживявания. Не обичат толкова да ходят по диви плажове, наемат си едни шатри някои хора – не можем да слагаме всички под общ знаменател, харесват по-премиум напитки. И сега нормално е, има бийч барове, които имат една музикална програма през целият ден и музики, осветления, пиано партита, наистина говорим за забавления на плажа, които се сравняват с Маями бийч. Аз бях там миналото лято и определено Слънчев бряг не отстъпва да ви кажа като парти обстановка и забавления, не само. Там е нормално цената да бъде висока. Много заведения имат високи цени – да, факт. И това да ви кажа не е лошо, защото ние показваме, че всъщност имаме и такова качество, и такъв продукт. И има клиенти, които си го плащат. И хотели, знаем, в спа курортите има, които са на много високи цени, и те са пълни. Аз лично не заплащам такива цени за заведения, защото не ми се дават, и когато седна някъде гледам менюто – ако не ме устройва, ставам и отивам в съседното заведение. Не се притеснявам, чета отзиви в Google и т.н. Това ми е много смешно честно казано, когато някои хора качват едни снимки на сметки и после се оплакват и пишат в социалните мрежи – ами гледай, информирай се, виж къде сядаш и прецени", каза още експертът.