ЕРП Север подготви електроразпределителната мрежа на своята територия за работа при зимни условия, информират от електроразпределителното дружество.

Електроразпределение Север осъществи необходимите технически и организационни мероприятия и дейности, насочени към сигурна и безаварийна работа на съоръженията през есенно-зимния период. Подготовката на мрежата за работа при зимни условия включи инспекция и обслужване на трафопостове, рехабилитация на съоръжения, подмяна на стълбове, изолатори, положени кабели, извършени просеки в близост до въздушни проводници. Осигурен е необходимият оперативен и авариен резерв от основни видове материали и съоръжения в складовете на дружеството и в регионалните центрове, се казва в прессъобщението.

Направените от ЕРП Север инвестиции през тази година до края на месец август са в размер на 28,5 млн. лева, с което се постигна намаляване на технологичните разходи, подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, както и повишаване на качеството на снабдяване с електрическа енергия на клиентите на дружеството. За ремонтни дейности през същия период ЕРП Север е вложило 4,4 млн. лева, което се прави с цел сигурно и непрекъснато електрозахранване, превантивно недопускане на бъдещи аварии и повишаване нивото на безопасност при работа.

Специално внимание e отделено на сградите за социални дейности. Проверяват се главните разпределителни табла на големите болнични заведения. Извършва се постоянен мониторинг на потреблението, особено на хотелите със сезонна заетост в областите Варна и Добрич, които ще бъдат в експлоатация и през зимата, защото в някои от тях са настанени бежанци, уточняват от ЕНЕРГО ПРО.