"Бойко Борисов ще предложи правителство и ще стане премиер. Това е явното решение в този момент“. Този сценарий очерта пред bTV  бившият финансов министър Симеон Дянков.

По думите му трите партии – ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН, имат достатъчно мнозинство, за да управляват заедно.

"Имам доста оптимистично виждане върху това, което ще се случи. Народът явно показа, че не иска следващи поредни избори, а редовно правителство. Второ – има мандат за съставяне на такова център дясно правителство - ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. Трето – има и явно премиер, а именно Бойко Борисов. И четвърто – има явни приоритети", посочи Дянков.

"Приоритетите са ясни – пълен Шенген, еврозоната, Планът за възстановяване и развитие и помощта за Украйна. По тези четири теми ГЕРБ, ДПС и ИТН съвпадат", допълни той.

"Виждаме и как Европа минава в един процес на преориентация – излиза повече в крайното дясно, в крайното ляво. Трябват стабилните ръце и Бойко Борисов е най-опитният и стабилен политик", на мнение е Симеон Дянков.

"В рамките на следващата година едно редовно правителство може да вкара България и в еврозоната, и в Шенген. Ако това си го закачиш на ревера като премиер, оставаш в историята“, заяви бившият финансов министър.

"Хубавото в политиката, което Кирил Петков и ПП донесе, е, че има много повече прозрачност и много повече очи гледат за това да няма корупция. Така че за мен тяхното идване в политиката беше и си остава много положителен ефект. Но този ефект ще е вторичен в момента. В момента трябва редовно правителство“, категоричен бе Симеон Дянков.

Според него в момента ПП трябва да са в опозиция, което ще е добре и за тях, и за обществото.