Млад мъж е с опасност за живота след изключително тежката катастрофа с две жертви на пътя между Белово и Костенец в района на село Габровица в петък вечер. Сигналът е получен малко след 18:30 ч. Към мястото на инциндента незабавно са били насочени автомобили на РУ Септември, аварийно-спасителни екипи на пожарната в града и линейки на Спешна помощ.  

На място са установили, че става въпрос за ПТП между мотоциклет и лек автомоби "Дачия". Двамата шофьори са починали на място. Водачът на мотоциклета е 25-годишен млад мъж от Костенец, също 25-годишен водач от Пловдив е втората жертва. 

Пострадали са двама от пътуващите в леката кола, след като се е преобърнала встрани от пътя, вероятно в опит да избегне удара. Ранените са мъже от Пловдив - 71-годишен и 30-годишен. Те са били транспотирани и настанени в МБАЛ-Пазарджик, като по-младият е опасност за живота и по първоначална информация с мозъчен кръвоизлив, съобщи за "Фокус" говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

На място е извъншен оглед от служители на РУ-Септември, има образувано досъдебно производство, коeто е под надзора на Окръжна прокуратура- Пазарджик. Изясняват се причините, които са довели до този тежък инцидент.

Апелът на ОД МВР - Пазарджик към водачите е да шофират с повишено внимание, с ниска скорост и с възможност да спрат по всяко едно време, ако на пътя изникне препятствие.