На основание Решение на Министерски съвет от 20.06.2023 г. ДА “Държавен резерв и военновременни запаси ще предостави безвъзмездна помощ на община Димово за преодоляване на последиците от обявено частично бедствено положение, съобщиха от ДА.

Частичното бедствено положение е обявено във връзка с проливните дъждове и нанесените значителни щети на инфраструктурата и частните жилищни имоти на гражданите в гр. Димово.

ДА “Държавен резерв и военновременни запаси" ще осигури 19 656 литра бутилирана вода за питейни нужди, 1 274 килограма консервирани хранителни продукти, 300 чифта работни и операционни ръкавици и 600 литра дезинфектанти за повърхности на спиртна основа.

На 16.06. 2023 г. ДА “Държавен резерв и военновременни запаси", след решение на Министерски съвет осигури 135 000 литра бутилирана вода за питейни нужди на бедстващите в общините Монтана и Етрополе.

Помощта от ДА “Държавен резерв и военновременни запаси" е във връзка с усложнената ситуация от наводненията и след отправени искания от местната власт.

В рамките на 24 часа след решението на Министерски съвет помощта ще бъде доставена до хората по места.