Гибелта на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвежеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите осъществяват своя трафик. Това заяви президентът Румен Радев в Бургас, където присъства на траурна церемония в памет двамата полицаи, загинали вчера при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.



"България загуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас“, подчерта президентът и изрази съболезнования на техните семейства, близки и колеги .

Румен Радев посочи, че на фона на нарастващия миграционен натиск прокуратурата и Министерството на вътрешните работи трябва да са безкомпромисни с каналджиите. "Очаквам и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи в бъдеще като организация, съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече – условия на труд и мотивация на личния състав“, допълни още държавният глава.