“От предишното управление БСП излиза с високо вдигната глава, защото това, което се случи в социалната сфера в последните 7 месеца, почти никога не е било." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" в Пазарджик Драгомир Стойнев в “Стълбището" по Дарик радио, посочвайки безплатните детски градини и ясли, два пъти увеличението на пенсията, помощта за младите семейства, които работят и създават деца, съобщават от пресцентъра на БСП

“На този етап България не може без “Газпром", защото ние не сме подготвени. Няма как да осигурим сигурност на доставките на природен газ без дългосрочен договор. В момента нямаме с кого друг да подпишем такъв дългосрочен договор", категоричен бе Стойнев, като обясни, че за да си осигури нужното количество  газ, на България са ѝ нужни 30 танкера втечнен газ годишно, при положение че тръбният газ е много по-евтин и е свързан с по-голяма сигурност на доставките.  

“Това, което трябва да направи правителството, е да замрази цените на електроенергия, на природен газ и на вода, с оглед да се изкара зимата и да се подпомогнат хората. БСП е готова с нашите разчети и считаме, че това е правилната мярка до април месец. След което, трябва да се направят две тарифи - за нуждаещите се и за тези, които отопляват големите си палатите, за да не се раздават пари на калпак - тоест спрямо консумацията. Така ще се стимулират както предприятията, така и хората да пестят", очерта социалистът стъпките, които трябва да се предприемат в енергийната политика на страната. 

Драгомир Стойнев успокои, че няма как в България да има режим на тока, тъй като сме третия износител на електрическа енергия в Европа.