"Какво спечелиха политиците от това, че вкараха България в една улица с много препятствия.

Българският гражданин е достатъчно интелигентен да прецени за кого да гласува на база на това кой работи и действа държавнически, а не кой предизборно се е наддавал за народната любов – дали за пенсии, дали за минимални работни заплати, дали за други плащания.

Отдавна нямаме бюджет, ние сме с бюджет, което не може да продължава до безкрайност". Това заяви председателят на БСК Добри Митрев.

"Политиците винаги имат избор, за разлика от нас. Затова трябва да ги призовем да бъдат максимално разумни и да не постъпят така, както правеха миналата година – в очакване на нови избори, всички се наддаваха и раздаваха на всеки, който е пожелал пари, за да спечелят всенародната любов. Крайно време е да погледнат държавнически на бюджета", коментира председателят.

Митрев е на мнението, че резултатите от изборите са показали, че няма по-висока избирателна активност на последните вотове.

За облагането на свръхпечалбите той каза, че тях това е много странно, невиждано от никъде, съобщиха още от NOVA.

"За нас това е: "Да накажем работещите българи за това, че са имали печалба от 3,1%. Говори се за над 20% свръхпечалба, инфлацията е 16,9% до 20% са 3,1%. Това е да накажем всички да платят щетата, нанесена от политиците. Това ще отблъсне всички да инвестират в България", допълни още Митрев.