Днес от 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се даде старт на Национално движение “Бащино огнище“. Целта на новата патриотична платформа е обедини националните интереси на разочарованите от политическата система българи, да им даде реално право на глас и да върне чувстовото за справедливост, което отдавна е изчезнало в обществения живот на България.

Гражданската инициатива е базирана на родолюбивия проект Пътуващо читалище "Бащино огнище“, който години наред обикаля България и поддържа живи националните традиции и родовата памет. Именно работата на читалището в цялата страна поражда идеята за създаване на Национално движение, което да участва активно в политическия живот. Негов лидер е патриотът и общественик Ивайло Шопски.

Гражданската инициатива ще работи за справедлива държава и работещи институции. Нашите потенциални избиратели са разочарованите от основните политически партии. Това са хора готови да тръгнат след нова платформа. Ще разчитаме на гласувалите традиционно за БСП и ГЕРБ, но ще привлечем и електората, подкрепил назад във времето, Патриотите.

Ние от Национално движение “Бащино огнище“ подкрепяме българските традиции и ценности и сме против т.нар джендър идеология. Искаме европейска България с активна външна политика и добри отношения с всички държави, включително с Русия.

Политиката е бизнес и няма място за емоции. На международната сцена за нас няма добри и лоши. Важен е суверенитетът ни, добруването на народа и търсим стабилните външнотърговски партньори. България може отново да бъде производител и износител с добра репутация.

Ще се обърнем с ясни послания към хората, които открито заявяват ,,Аз няма за кого да гласувам“. Ще дадем думата на гражданите и ще върнем чувстовото за справедливост, което отдавна е изчезнало в обществения живот на България.