Днес ще бъде предимно облачно. В Западна и Централна България валежите навсякъде ще спрат, а над Югозападна и облачността временно ще се разкъса. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик в НИМХ Красимир Стоев. В Източна България през целия ден ще продължи да превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°.

Над Черноморието ще се задържи облачно все още на много места ще превалява дъжд, но вече слаб. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 12°-14°.

В планините валежите ще спрат, но ще се задържи предимно облачно, само над масивите от Югозападна България облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Атмосферното налягане е близко до средното за декември - слабо ще се повиши.