Днес ще е предимно облачно. Главно в Южна България ще има валежи от дъжд, които до вечерта на повечето места ще спрат. Ще духа умерен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До обяд в Дунавската равнина ще е почти тихо и там ще е мъгливо. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще е предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни до обяд главно по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Странджа. На височина над 1300-1400 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.