Днес  се навършват 25 години от създаването на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие 080018676 / 029817686. Това съобщиха от Фондация "Асоциация Анимус.

Линията осигурява помощ и подкрепа за пострадали от домашно, сексуално насилие и трафик на хора. Тя е първата и понякога единствената възможност на хората, пострадали от насилие, да потърсят начин да се справят с тежката ситуация, в която се намират, да бъдат изслушани и разбрани, когато няма кой друг да чуе тяхната история, да получат информация за конкретни стъпки, които да предприемат, за да предотвратят по-нататъшно насилие.

 

Доброволци, които работят в момента на линията, както и консултанти и координатори, които са работели предишни години на линията ще споделят своя опит и своите преживявания като част от този млад екип. Ще може да поговорите с тези млади хора, които отдават част от своите усилия в полза на нуждаещите се, ще се срещнете с истинските герои на гражданското общество.

              Дейността на линията днес нямаше да бъде възможна без съдействието на нашите партньори - Министерството на правосъдието, VIVACOM, Общински съвет на Столична община, Timehero и други наши съмишленици. Благодарение на всички тях, услугата е денонощна, безплатна на територията на България, общодостъпна в София и заредена с най-отдадените доброволци.