Днес представят проучване за икономическите нагласи сред пълнолетното население в България, съобщиха организаторите на проучването, изготвено от социологическа агенция Тренд, специално за финансов форум NEXT DIFI 2022.

Допитването обхваща най-актуалните теми за българите в икономическата и финансовата сфера и ще отчете техните нагласи спрямо очертаващата се криза. То ще бъде представено от Евелина Славкова, съосновател на социологическа агенция Тренд.

Събитието ще се проведе днес в 9.00 часа в зала Йоханесбург в Полиграфия офис център на бул. Цариградско шосе 47.

Веднага след представянето на проучването финансови и икономически експерти ще коментират данните.

Сред тях са:

Любомир Дацов, член Български финансов съвет

Кузман Илиев, д-р по финансова икономика и банкиране

Пламен Димитров, управител на Кофас България

Георги Вулджев, икономически анализатор в EmergingMarketWatch

В програмата на форума е предвидено и участие на британския финансов специалист Гордън Кър, който ще пристигне специално за събитието.

В частта за инвестиции по време на криза своите съвети ще дадат Преслав Райков, Senior Commodity Risk Manager в компания, която е един гигантите в търговията със суровини в световен мащаб (Cargill) и Цветослав Цачев, инвестиционен консултант и финансов анализатор в Елана Трейдинг.

#NEXT DIFI 2022 е седмото издание на финансовия форум за дигитални финанси, финтех и банкови иновации. То ще е посветено на актуалните въпроси, свързани с киберсигурността във финансовата сфера, дигиталните финансови инструменти, новите техонолгии, икономическите промени и съвременните предизвикателства във финансовия сектор, както и приемането на еврото в България.