Събитието ще се проведе днес от 9:00 часа в конферентната зала на хотел InterContinental Sofia. 

Конференцията “Европейска София - инфраструктура и нови проекти" ще събере на едно място водещи експерти, политици и представители на бизнеса. Заедно ще търсим решенията и ще обсъдим тенденциите в развитието на инфраструктурата и имотния пазар на столицата. 

В началото на събитието представители на ръководството на Столична община ще споделят основните приоритети, по ресори, залегнали в плановете им за подобряване на градската среда. Конференцията ще бъде открита от кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, която ще представи програмата за развитие на града. 

Ден преди празника на столицата ще говорим за както предизвикателтвата и трудностите, така и за идеите и решенията на хората, от които зависи София да се превърне в достойна европейска столица. Модератор на дискусиите ще бъде журналистът от Euronews Bulgaria Николай Лефеджиев. 

В следващите панели ще чуем лично от изпълнителните директори на основните търговски дружества, предоставящи обществени услуги плановете им за нови инвестиции, целящи подобряване качеството на живота на столичани. 

За новите жилищни проекти ще говорят доказани специалисти от бизнеса. В условията на покачващи се цени в сектора, какви са възможностите за осигуряване на стабилност в работата на бранша, както и за справедливата достъпност на желаещите да придобият нов дом. 

Ще разгледаме актуалното състояние на града от всички страни, за да може заедно да достигнем до най-добрите решения за бъдещето на домът на милиони българи - София, градът, който “Расте, но не старее".