Днес е ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс (ИК) от 00:00 часа на 1 октомври до приключването на изборния ден в 20:00 часа се забранява предизборната агитация.

Изборният ден може да бъде удължен до 21:00 часа, когато пред секцията има негласували избиратели. 

Над 11 600 секционни комисии в страната получават машините за гласуване, хартиените бюлетини и изборните материали, за да оборудват помещенията за гласуване.

Те ще бъдат запечатани и ще са под полицейска охрана до отварянето на секциите утре сутринта. Изборният ден във страната започва в 07.00 часа утре, втори октомври.

На социологическите агенции се забранява да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до обявяване края на изборния ден на територията на страната.

В деня на вота се забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение.

За оповестяване на резултатите от проучвания за изхода от вота 24 часа преди изборния ден до неговото приключване, на лице, което наруши разпоредбите се налага глоба или имуществена санкция в размер от две хил. до пет хил. лв. Когато нарушението е извършено повторно, глобата или имуществената санкция е в размер от пет хил. до 10 хил. лв.