Днес народното събрание ще започне работа с обсъждане на два законопроекта.Единият е за ратифициране на договора за придобиване на осем нови самолета F-16 Block 70,  боеприпаси, средства за поддръжка, резервни части и обучение за Българските военновъздушни сили. Вторият е  международен договор "Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване". 

Днес предстои и първото четене на промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет. С промените се предвижда въвеждането на изрично правомощие на колегиите на Висшия съдебен съвет да приемат Кодекс за етично поведение на българските съдии и Кодекс за етично поведение на българските прокурори и следователи.

Петъчният парламентарен контрол ще започне с въпросите към служебния министър-председател Гълъб Донев.

В парламентарния контрол ще участват още вицепремиерът и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, както и  министрите Сашо Пенов, Крум ЗарковИван ШишковРосица Карамфилова, Весела Лечева, Никола Стоянов,  Росица Велкова, Асен Меджидиев и Георги Тодоров.