Следствието ще покаже откъде е произведен изстрелът. Няма как да знаем. Това каза пред журналисти служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Патрулите могат да открият огън, когато към тях бъде използвана същата по размер сила, т.е. ако отстрещната страна стреля, по същия начин нашите военнослужещи, а и гранични полицаи, предполагам, имат право да стрелят, уточни министърът.

На въпрос на журналист колко патрули дежурят вечер, министър Стоянов каза, че не може да отговори на този въпрос и да даде такава информация. "Тази информация определено е класифицирана и определено не може да се разпространява.

Министерство на отбраната откликва на заявките на МВР, уточни Стоянов. "Ако има заявка за повече военнослужещи, да, можем да откликнем, но това не е безгранично. Ние имаме също наши дейности, които вършим – пожари, наводнения, така че имаме ограничени възможности и ние.“

Води се следствие, там ще бъдат дадени показания, не пред нас ще даде показания военнослужещият, мога само да кажа, че е имал автомат "Калашников“, голяма част от военнослужещите имат и бронежилетки, заяви Стоянов. "Натискът по българската граница е отслабнал значително“.