Кирил Петков: "Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен." Не за първи път г-н Петков показва непознаване на действащите закони в страната ни. За да бъде сменен главен секретар на МВР е необходимо да има предложение от Министерски съвет., а след това се подписва указ. Така е записано в Закона за МВР. Това написа бившият военен министър Димитър Стоянов в отговор на съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, който по-рано днес заяви, че просто Румен Радев не иска неговият главен секретар да бъде сменен.

Стоянов се позовава на чл. 36. (3) от Закона за МВР, който гласи, че главният секретар на МВР се назначава с указ на президента на републиката по предложение на Министерския съвет. Той пише още:

Има ли решение на Министерски съвет с премиер К. Петков за освобождаване на главния секретар на МВР и ако има, изпращано ли е то до Администрацията на президента за издаване на указ? Не! В Президентството такова предложение не е постъпвало. Може би са го изпратили на татко Петко или някъде другаде за съгласуване?

Димитър Стоянов смята, че късата памет, съчетана с абсолютна некомпетентност, ражда неадекватни изказвания.