Секретарят по сигурността и отбраната на президента Румен Радев Димитър Стоянов определи политическата обстановка в България като "тотално шизофренична". 

"Фокус" публикува позицията на бившия военен министър в служебните правителства на държавния глава във "Фейсбук" без редакторска намеса. Постът му завършва с "Кириле, иди си!"

"Политическата обстановка в България е тотално шизофренична!

Правиш коалиция, упс сглобка, с опонентите си, които си определил за мафия, за членове на коалиция "Магнитски", арестуваш лидера на обвиняваната в далавери партия и след това заедно сядат на управленската софра.

Председател на парламентарна група, мандатоносител, заплашва министри от собствения им кабинет! Министри от кабинета обвиняват депутати в оказан натиск и влияние със служебно положение!

И ако до 2021 г. изпълнителната власт диктуваше какво да прави парламента, то сега сме свидетели на непрекъсната намеса на парламента в дейностите на изпълнителната власт! Конституция ли? А да, тя трябва да се промени защото така е казано в записа, а не защото е необходимо!

А министър-председателят послушно е навел главица и се съгласява с всичко! Няма доверие на този или онзи министър, пречи му президента, службите не са "негови" ..... Оправдания за абсолютно импотентното управление на калпавата сглобка!

И на края след днешното интервю по Нова, мога с чиста съвест да кажа това, което казах и през 2020 г. - Кириле иди си!"