"Той (премиерът Николай Денков – б.р.) в петък твърди, че е изпратил плана (териториалните планове – б.р.), оказа се, че ако го е пратил е било в събота. Никой не знае какво пише в това, което е изпратил. След като ги е изпратил той ги кани на среща в неделя. За какво да ги окъпе с хладка вода?“, каза президентът на Конфедерацията на труда "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Аз самият не виждам печеливш ход, но понеже си имаме работа с политици, а те винаги обичат в ръкава си да държат понякога "асо“. Вчера говорих с министър-председателя по телефона и той ми каза, че има интересни предложения. Аз им казах, а те казаха като има интересни предложения да дойде и да ни ги предложи“, каза синдикатът.

Той бе категоричен, че между протеста на зърнопроизводителите и този на енергетиците и миньорите няма нищо общо.

Според Манолов протестиращите не са проявили никакъв интерес към 36-те заплати обезщетения. "Имаше един график за намаляване на мощностите, който би бил пагубен за тях. Искам да видя какво е "асото“ в ръкава. Искам първо да разбера какво да изпратили в Брюксел. Може да са изпратили нещо, което да е различно от приказките“, добави той пред bTV.

По думите му присъства и политически елемент в протестите. "Много е шарено, там има хора от 60 общини“, каза той.

"Протестиращите казват така – "Ние дойдохме 10 000 човека в София. Казахме ви какво искаме, вие нищо от това не направихте, излъгахте ни. За какво да си говорим с вас", добави Манолов.