Кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев използва последните дни преди да оглави изпълнителната власт в страната, за да се порадва на хубавото време. 

В своя публикация във фейсбук профила си Главчев публикува снимки от Княжевския лифт и Телевизионната кула и написа "След представянето на проект за служебно правителство"

През вчерашния ден Димитър Главчев представи избраните от него структура и състав на Министерския съвет. Това се случи на президентските консултации с политическите сили от Народното събрание. 

Вчера държавният глава Румен Радев обяви, че ще издаде три указа още във вторник - за служебно правителство, за провеждането на европейски избори и за провеждането на предсрочни парламентарни избори. 

Не е ясно обаче дали няма да има промени в състава на кабинета. През вчерашния ден от "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха Калин Стоянов да не остава служебен вътрешен министър, както Главчев предложи. Кирил Петков добави, че и предстои да стане ясно дали Георги Гвоздейков ще остане заеме и поста на служебен министър на транспорта, тъй като ако го направи, е бил предупреден, че ще бъде изключен от ПП.