В Софийския административен съд се гледа делото на Десислава Иванчева, бивш кмет на столичния район "Младост“. Тя съди затвора в Сливен заради влошеното си здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните ѝ проблеми чрез липсата на лечение.

От неправителствената организация "Зелен Младост“ съобщиха че "повече от 6 месеца тя не получаваше хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ (туморно образувание), което е нараснало за този период при условие, че няколко години преди това беше в застой. След намеса на Омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, тя получи нужното ѝ хормонално лечение.

В последствия бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане, което се оказа астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста, а тя живя в такива условия близо година. Деси вече е с т.нар. помпичка. Състоянието и трябва да се следи регулярно, но трудно и бавно стига до нужните ѝ специалисти.

Лечението на разклатените ѝ зъби също е преустановено. Деси е заплашена да остане без доста зъби на 50 години."

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.