Тези договорки са част от един по-дълъг процес. Отчитайки, че колегите имат решения на техните национални органи, считаме че тези разговори трябва да продължат, че всъщност основната функция на всеки парламент е да излъчи правителство. Това заяви на влизане в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ

"Най-естествено е всички политически сили, които получат мандат за съставяне на правителство, да опитат да направят правителство", каза още Десислава Атанасова.

Тя потвърди, че ще има лидерска среща между отделните политически сили. По думите ѝ, най-вероятно това ще стане след като започнат консултациите при президента.

"Активно ще се работи, още днес има среща с една от парламентарните групи и това е "Възраждане", защото ние заявихме и нашият лидер, че с всички парламентарни групи ще проведем разговори. Както и вчера заявихме, имаме намерение да търси по-големи мнозинства, защото за сериозна правосъдна реформа е необходима промяна в Конституцията", добави Атанасова.