Кирил Петков многократно е лъгал, включително и Конституционният съд, и президентът. Това каза Десислава Атанасова от ГЕРБ в ефира на bTV. "Правителството не купува машини. ЦИК е независим държавен орган. В нея присъстват всички представители на парламентарно представени партии, включително на ДБ, БСП, "Воля“ и т.н. Какво отношение има правителството освен да осигури финансово изборите? Прави се обществена поръчка, прави се публично обсъждане, което изобщо не рефлектира върху решения на Министерски съвет или Народното събрание.“

Българският народ финансира едновременно с машинното гласуване и отпечатване на милиони бюлетини, допълни Атанасова. "Тогава на кое имаме повече доверие? Очевидно на бюлетината, след като такива са текстовете на Изборния кодекс. Не мога да разбера каква е тази истерия – напускат парламента? България е в толкова сериозни кризи – нямаме бюджет, нямаме правителство, имаме почти политическа криза, на 300 км се води война, не говорим за доходите, не говорим за мигрантска криза. Вчера ДБ не бяха в залата сърдити заради вълшебната флашка? Какви са тези евроатлантици? Неаргументирано е това, което се случва“.

За една нощ беше гласуван Изборният кодекс, с който да се гласува изцяло с машини, допълни Атанасова. "Ние сега предлагаме да се даде възможност на българските граждани да изберат как да гласуват – с машини, или с хартия. Трябва изборът демокрация да се брани. Нашата политическа партия е първа благодарение на вота на българските граждани – без флашки, с флашки, с хартии, по всякакъв начин. Хората нямат доверие. Ние не се съмняваме в себе си, защото каквито ангажименти сме поели, ние ги изпълняваме“.

Казвам, че българските граждани се съмняват в единствено машинното гласуване – кой генерира кода, кой държи флашките, категорична е Атанасова. "А бюлетините, които се отпечатват, се отпечатват по поръчка на БНБ, те са защитени. Как може да осъществиш съдебен контрол над тази флашка? Не можете. Бюлетините, които се броят, могат да бъдат преброени повторно“.

Истерията е, защото броенето няма да е в машината, в която, някой, някъде е генерирал код за пресмятане на резултатите, а ще се извършва физически от СИК, в която присъстват представители на абсолютно всички парламентарно представени партии, заяви Атанасова. "Ако някой твърди, че това е атентат срещу демокрацията, погледнете – къде се гласува с машини? България е единствена. Ние казваме, че тук няма демокрация ли – в Италия, Испания, Германия, Холандия, Гърция, Румъния?“