В момента водим разговор не само за избора на първия сред равни, а за всички бъдещи законодателни инициативи и считаме, че разговорът трябва да бъде не по отношение на личността и от коя парламентарна група ще бъде, а за възможните решения. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ след срещата между ГЕРБ и ПП-ДБ в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус“.

Всички днес заявихме нашите приоритети, всички обявихме, че е важно да търсим съгласие, диалог заради България, допълни Атанасова.

"Аз смятам, че този разговор, който имахме, е стъпка в тази посока. Ние ще инициираме работни групи, които да търсят консенсус във всички парламентарни групи за законодателните инициативи, които ще бъдат приоритетни в НС в започващата седмица. Това са темите, свързани със съдебната реформа, с Шенген, с правосъдната реформа, с понижаване на цените, борба с инфлациите и т.н.“, добави тя.

До този момент мога да кажа, че имаме разговор, добър разговор, добър тон и това се радвам, че е в първия ден на работещото 49-ото Народно събрание, заяви Атанасова.

"Все още окончателно решение и считаме, че е много по-добре да се вземе комплексното решение за това каква ще бъде законодателната инициатива на парламента и това да е обвързано с избора на председателя на парламента“, поясни тя.