Ние сме готови за разговори с всяка една от партиите, но и да се съобразим с различните аргументи. Това каза при откриването на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ, предаде репортер на "Фокус“.

Резултатите от изборите дават редица възможности за изход от политическата криза и за затъване я нея, допълни Атанасова. "Тя не може да бъде решена само от една партия. Общото от резултатите е че показват единственият изход и той е възможен само с взаимно уважение се постигнат приемливи компромиси и ефективно възстановяване на диалог. Ние знаем, че най - трудна е битката със самия себе си.“

"Най -голямата ни победа през последните 2 години е, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач. Спасяваше ни напомнянето, че задачата ни е да даваме решения на реалните проблеми на обществото и да следваме дневния ред на българските граждани“, заяви Атанасова.

"Ние нямаме право да бъдем емоционални, а трябва да превърнем емоцията на хората в позитивен ред в страната, ако не можем би трябвало да сме наясно, че за пореден път пропиляваме енергията на обществото“, каза още Атанасова.