Депутатите направиха смениха секретарите на парламента и направиха нови рокади в парламентарните комисии, предаде репортер на "Фокус"

По предложение на Десислава Атанасова Десислава Трифонова и Марин Маринов от ГЕРБ-СДС бяха освободени от позицията на секретари на 49-ото Народно събрание. На тяхно място бяха избрани Галя Василева и Марин Маринов. 

При парламентарните комисии - по предложение на Кирил Петков Илина Мурафчиева от парламентарната група на ПП-ДБ бе избрана за заместник-председател на Комисията по въпросите на децата, семействата, младежта и спорта. Отново по предложение на Кирил Петков Бюнямин Хасан бе избран за член на Комисията по здравеопазването. Той до момента бе члена на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, от която бе освободен преди да стане член на Здравната комисия.

По предложение на Костадин Костадинов Борис Аладжов стана члена на Комисията по бюджет и финанси. Отново по предложение на лидера на "Възраждане" Виниамин Воденичаров бе освободен от Комисията по икономическа политика и иновации. Той бе назначен като член на Комисията по превенция и противодействие на корупцията.