ГЕРБ не са ни съвсем партньори. В момента от страна на ГЕРБ виждаме ,че много им се иска да управляват с "Възраждане", но не им стиска. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова.

"От една страна те постоянно ни атакуват публично - чрез лидерите, чрез Делян Добрев, който е т.нар. вътрешна опозиция срещу ПП-ДБ. От друга страна, когато искат да прокарат нещо, с което не сме съгласни, ползват гласовете или негласовете на "Възраждане" - когато те не гласуват, понякога нещата не минават в парламента", каза тя пред обществената телевизия.

Чрез бюджета и вдигането на доходите показавме, че за нас е важно европейското развитие на България. Надяваме се ГЕРБ да спазят обещанието си да подпишат декларация. Според Ангова ГЕРБ и ДПС опитват да ползват бюджета за заложник.

"Борисов и Пеевски като че ли пеят в един хор, не знам кой е диригентът. За мен беше изненада да отида на бюджетна комисия, свикана от Йордан Цонев и той самият да я разпусне заради разбирателство между ГЕРБ и ДПС да няма комисия по повод здравната система".