Задачата е изключително тежка. Нека да припомня, че ние все още не сме във втория мандат, който трябва да очакваме след изпълнението на първи или отказа, но поехме инициативата с ясното съзнание, че хората очакват решение от наша страна. Правим всичко, което зависи от нас да подпомогнем процеса, с който да се отпуши блокажът на политическата система и да се върне парламентарната република. Това каза номинираният акад. Николай Денков за министър-председател на България в проектокабинета на коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България", предаде репортер на "Фокус".

"Програмата тази сутрин беше качена на сайта, можете да се запознаете с нея, има пет приоритета, които обявихме и при подготовката на законодателната програма. Единствената адаптация, която трябваше да направим, е, че управленската програма е подготвена за 18 месеца, с ясното съзнание, че да планираме мандат от 4 години, без да имаме ясна политическа подкрепа, би било твърдо амбициозно", каза Денков.

Денков заяви, че ще търсят подкрепа от всички политически сили по отношение на управленската програма.

По отношение на състава той коментира, че искат те да могат да работят като екип. Той добави: "Най-горещият въпрос е предложението за финансов министър, това е Асен Василев и аз нямам никакво съмнение, че това е най-подходящият кандидат".