Разумното решение е да седнем на масата на преговори. Да тръгнем от изходната позиция, която беше договорена преди 9 месеца и да видим как може да стигне до съгласие. Няма друго разумно решение. Това каза премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел пред журналисти.

"Съгласно нея министър-председателят и МС се гласуват в един акт. Няма избран премиер, когато няма избран МС. Ако това бъде направено, означава, че се само се симулира някаква дейност, която ще обърка повече хората. Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра и отново да се върнем на масата на преговори. Надявам се ГЕРБ да се окаже от тази авантюра и да се върне на масата на преговорите", посочи Денков.

"От Кирил Петков разбрах, че вчера се е опитал да осъществи контакт с Бойко Борисов, но той се е скрил. Tова са преговорите, когато имате всичко заедно в комплект, двете страни са казали "да", стават и го реализират. Това значи завършени преговори. Всичко друго са празни приказки", добави премиерът в оставка.

Той бе категоричен, че е готов на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство и допълни: "Мария Габриел направи голяма политическа грешка, така не се прави, написах й го лично!Трябва да видим дали може да се оправи счупеното, или да се търси друг премиер", заключи той.