България трябва да бъде представлявана от министър-председателя на Срещата на върха на НАТО. Това заяви лидерът на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

"България трябва да има последователна външната политика, която по Конституция се определя от парламента и от Министерския съвет. Съответно Министерският съвет трябва да вземе решение", заяви Денков. 

По думите му мнозинството в Народното събрание ясно показвало, че трябва да се спазва проевропейската позиция на България. Той бе категоричен, че в този случай Димитър Главчев трябва да отиде на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. 

Денков каза още, че президентът Румен Радев вече веднъж не е уважил пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се проведе в София и където присъства генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. 

"Президентът заема неправилна позиция, която не съответства на българските интереси. Българският интерес е войната да бъде колкото може по-далеч от границите на България", заяви той.